.
K3
zondag 28 januari 2018

Marcel Vanthilt: “K3 is erger dan de shit waar Congo al jaren in zit”

Marcel Vanthilt kan het niet laten. 


Zaterdagavond ging het langverwachte programma van Kamal Kharmach in première op Eén. Marcel Vanthilt maakte van de gelegenheid gebruik om K3 nog eens een veeg uit de pan te geven en hoe dan nog.

Zaterdagavond was de eerste aflevering van Het Collectief Geheugen op Eén te zien, een nieuw, humoristische panelprogramma. Presentator Kamal Kharmach ontvangt wekelijks teamkapiteins Maaike Caymeyer en Jacques Vermeire. Zij nemen het, samen met een bekende gast, tegen elkaar op en argumenteren welke gebeurtenissen, personen, voorwerpen en beelden we in ons collectief geheugen moeten opnemen en welke we meteen weer mogen vergeten. Marcel Vanthilt was zaterdagavond de geschiedschrijver van dienst en had de eer de definitieve beslissing te nemen welk fragment we nooit mogen vergeten.



Tijdens de aflevering van zaterdag werden twee fragmenten van staatsbezoeken aan Congo getoond, één van premier Leo Tindemans die met “Viva Bomma, patatten met saucissen” werd verwelkomd, het andere met Guy Verhofstadt waarbij een kinderkoor “Alle Kleuren” van K3 zong.Marcel Vanthilt kreeg de eindbeslissing: hij mocht kiezen tussen de saucissen of voor K3 en uiteraard koos hij niet voor K3.



En zo klonk het: “Moeilijk he, moeilijk. Maar ik vind hier wel een metafoor voor de culturele teloorgang van ons land, toch efkes serieus. Toen indertijd “Viva bomma, patatten met saucissen” dat ging niet alleen over onze culinaire kwaliteiten van België, maar ook een nummer dat iedereen zong van hoog tot laag tot alles daartussenin, ... Tot K3. Allez hoe diep kunde zakken hé. Echt dat is lager dan de shit waar die mensen in de Congo al jaren in zitten. Dus ik ga sowieso voor Tindemans en ” “Viva Bomma, patatten met saucissen”.

Bio van Marcel Vanthilt en K3

Meer Over:

Marcel Vanthilt K3