.
Marc Stroobants
woensdag 17 november 2021

Marc Stroobants sinds lange tijd terug op televisie: “mijn vrouw zei: doen!”

Het was even stil rond de acteur

Iedereen herkent Marc Stroobants van zijn vele televisierollen. Noem een serie en de man heeft er zeker in meegespeeld. Ondanks de vele rollen kreeg Marc, buiten ‘Witse' nooit echt de kans voor een langlopende rol in een reeks. Maar daar is eindelijk verandering in gekomen en sinds kort speelt Stroobants mee in 'Thuis'.

Dat Marc lange tijd niet op televisie te zien was, was een eigen bewuste keuze. Ik heb negen jaar lang met Daan Hugaert het duo Dams-Van Deun gespeeld in 'Witse'. De schel moest eraf. Elke acteur wil voorkomen dat hij vereenzelvigd wordt met één rol en na negen seizoenen Rudy Dams zat die kans er bij mij wel in.”

Marc besloot even te stoppen met zoeken naar nieuwe en geschikte tv-rollen, en trok het theater in. Iets wat hij ook nog steeds graag doet. “Met plezier, want voor een live-publiek optreden blijft het liefste wat ik doe”, glundert Marc in Dag Allemaal.

Toch zei Marc geen ‘nee’ op het aanbod dat hij kreeg van 'Thuis'. “Na Corona was dat aanbod zeker welkom. Mijn vrouw Mieke Laureys was ook meteen enthousiast en moedigde mij aan om het aanbod aan te nemen. Tien jaar geleden speelde ze zelf mee en zij vond 'Thuis' toen een heel fijne werkomgeving.”

Bio van Marc Stroobants

Meer Over:

Marc Stroobants