.
Manu Van Acker
zaterdag 20 april 2024

Manu Van Acker: “Het was nogal overweldigend”

Hij was erg zenuwachtig

Enkele jaren geleden wisten we in Vlaanderen amper wie Manu Van Acker was. Nu kan je niet meer om de goedlachse radio- en televisiepresentator heen. Hij is binnenkort te zien op Play4 in het programma ‘Het Perfecte Plaatje’.

Maar dat is nog niet alles. Hij is deze zomer te zien in ‘Sneeuwwitje, de musical’, heeft een klein rolletje in het nieuwe seizoen van ‘Nonkels’, hij is ook nog eens te horen op MNM en is mollenjager bij Play4.

In Humo blikt hij terug op de opnames van ‘Het Perfecte Plaatje’. “Ik denk dat ik het er wel vrij goed heb afgebracht als debuterende tv-presentator, alleen niet in de eerste aflevering. 't Was allemaal nogal overweldigend voor me: ik wilde meteen een goeie indruk maken, maar ik begaf het onder de stress toen ik die acht BV's voor me zag staan. Ik vrees dat het vrij goed te zien is dat ik mezelf niet was: ik speelde 'het presentatortje', ik deed alsof ik Luc Appermont was. Een bekwame vakman, alleen ben ík niet zo. Gelukkig heb ik het vanaf de tweede aflevering kunnen loslaten.”

Het is dankzij de tips van An Jordens dat Manu alles heeft kunnen loslaten. Dat er tussen de eerste opname en tweede opname een maand tussen zat, hielp ook.

“Dat heeft me de gelegenheid gegeven om rustig na te denken. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen: gast, laat het los en gá er gewoon voor. Als het niet goed is, zullen ze het wel zeggen. Dat heeft me rust gegeven, zelfverzekerder gemaakt.”

Bio van Manu Van Acker

Meer Over:

Manu Van Acker