.
News Image

Mama Marco Borsato heeft Italiaanse roots

Marco Borsato en zijn mama zorgen voor emotionele momenten op VTM.

Italië: het land van de wijngaarden, cultuur en pittoreske dorpjes, maar bovenal van haar heerlijke gastronomie. Op maandag 25 december staan Italiaanse gerechten helemaal centraal in de tweede aflevering van La Mamma, waarin Marco Borsato zijn mama Mary verrast én vergast op een diner bereid door Sergio Herman… in haar eigen keuken.

Toen Marco nog erg jong was, verhuisde hij met zijn ouders naar Italië, waar zijn papa een restaurant ging runnen aan het Gardameer. Toen zijn ouders na enkele jaren scheidden, keerde Marco met zijn mama terug naar Nederland maar de zomervakanties bracht hij door in Italië, waardoor hij niet alleen vloeiend Italiaans spreekt maar ook nog eens verzot is op de keuken daar.

Het was voor mijn moeder niet eenvoudig. Als jonge vrouw stond ze er opeens alleen voor met drie kinderen. Het was ploeteren om de eindjes aan mekaar te knopen. Het was dus niet altijd evident voor mama om eten op tafel te zetten. Maar ik ben nooit iets te kort gekomen want waar misschien financieel een gebrek aan was, was er in overvloed aan liefde.” Marco wil graag iets terugdoen voor zijn mama en trekt met Sergio Herman naar de delicatessezaak van Marco’s neef. Een waar paradijs voor Sergio, die nochtans flink wat gewoon is.

Marco’s mama is dol op eten, en lust zowat àlles. “Door ons verleden, ben ik nog altijd een stofzuiger op tafel. Altijd als er nog iets over is, eet ik het op, ook al ben ik eigenlijk voldaan”, laat ze later vallen nadat ze volledig verrast werd wanneer ze Sergio Herman himself in haar keuken zag staan. Op het menu? Carpaccio van courgette met crème van burrata als voorgerecht, daarna orechiette met zacht gegaarde kalfswang en als dessert granité van limoncello. Mary geniet voluit en deelt enkele jeugdfoto’s en -verhalen van Marco. Zo komt Sergio te weten dat Marco, die snel volwassen moest worden gezien de thuissituatie, al op zijn achtste kon koken.

Gezelligheid ten top ten huize Mary, want de sterke band tussen Marco en zijn is duidelijk voelbaar. Om de avond compleet te maken, heeft hij dan ook een brief geschreven aan zijn mama. “Bedankt voor alles wat je voor mij hebt gedaan, voor het vertrouwen dat je me hebt gegeven. Ik ben er trots op jouw zoon te zijn.” Op het einde van de avond maken de lege bordjes plaats voor enkele tranen. Niet alleen van Mary, maar ook van Marco. En Sergio… die houdt het ook niet droog in de keuken bij het horen van zo’n mooie woorden.

La Mama, maandag 25 december om 20.30 op VTM.

Bio van Marco Borsato en Sergio Herman