.
Eva Van der Gucht
zaterdag 8 januari 2022

Mama Eva Van der Gucht kreeg herseninfarct: “ik was klaar om afscheid te nemen”

"Ik kan niet zeggen dat ze er ‘goed’ uit is gekomen..."

Eva Van der Gucht speelt in ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ een gemeen en cassant personage. En dat staat in schril contract met haar eigen optimistische karakter: “Die vrolijkheid heb ik van mijn mama”, vertelt de 44-jarige actrice in Dag Allemaal. Maar haar mama kreeg onlangs een herseninfarct…

Tijdens de eerste coronagolf kreeg mama Denise een herseninfarct. “Mama werd wakker, en kon niet goed meer praten”, vertelt Eva Van der Gucht over die heftige periode. “De eerste 72 uur was het echt wel kantje boord met haar, ik stond stand-by om afscheid te gaan nemen. Dus gaat dat gepaard met veel huilen en slapeloze nachten.”

Maar ondertussen is ze er stilaan toch weer bovenop gekomen, vertelt Eva Van der Gucht in Dag Allemaal. “Ik kan niet zeggen dat ze er ‘goed’ uit is gekomen. Maar ’t is een hele taaie, en ze heeft nog enorm veel plezier in ’t leven”, doet de actrice haar verhaal in het weekblad.

En dat helpt ook haar kinderen. “Want de gevolgen zijn niet min”, benadrukt Eva Van der Gucht in Dag Allemaal. “Haar woordenschat beperkt zich nu tot tien woorden, en ze zit in een rolstoel door een gedeeltelijke verlamming. Maar vorige week nog hebben we geweldig gelachen samen. Dat verzacht de pijn enorm.”

Bio van Eva van der Gucht

Meer Over:

Eva van der Gucht