.
Staf Coppens, Mathias Coppens
vrijdag 24 december 2021

Mama Coppens: ‘Staf stond op een zwaar dieet’

Het zag er niet goed uit

In een aflevering van ‘Het Huis’ op één deed Mathias Coppens het verhaal over het zusje dat ze ooit hadden. Het meisje was amper 4 maanden toen ze overleed. Een drama dat altijd zijn sporen heeft nagelaten op de familie Coppens. En ook voor Coppens-broer Staf heeft het er in het begin niet goed uitgezien. Hij leed aan dezelfde ziekte als zijn zusje.

“Staf stond de eerste jaren op een zwaar dieet. Hij kon weinig voeding verdragen. Het patroon was hetzelfde, dat zorgde voor veel angst. De dokters konden ook geen verklaring geven voor het overlijden van Saartje. Vandaag zou men waarschijnlijk een perfecte diagnose kunnen stellen, destijds werd het geklasseerd als wiegendood”, vertelt mama Coppens Agnes Gelaude in Story.

Maar haar dochtertje, het zusje van Staf, Mathias en Maarten zijn ze nooit vergeten. “Sinds haar overlijden staat er een beeldje in de living, dat we Saartje hebben genoemd. Ik hoop dat het nooit breekt. Ze blijft altijd mijn dochter. Je leert wel elven met het verdriet, maar als er over haar gesproken wordt, kan het nog heel diep snijden.”

Download onze app voor Android of iOS