.
Maksim Stojanac
woensdag 15 juni 2022

Maksim Stojanac: “Ik heb voor de muziek gekozen”

Dilemma tussen voetbal en muziek

Zingen, acteren en nu ook nog presenteren. Het gaat erg hard voor Maksim Stojanac, de blonge god uit de Ketnet-serie ‘#LikeMe’. De jonge Antwerpenaar met Russische roots maakt furore in de showbizzwereld, maar had evengoed nu op topniveau kunnen voetballen.

“Ik heb bij Beerschot en KV Mechelen gespeeld en sommige jongens van mijn generatie voetballen nu al op het hoogste niveau, zoals Senna Miangue en Koni De Winter”, vertelt Stojanac in Humo.

Het sportieve talent zit bij Stojanac in de genen. Zijn vader speelde bij de nationale ploeg van Joegoslavië. Toen Maksim een contract bij Beerschot weigerde, vond zijn vader dat in eerste instantie dan ook spijtig.

“Hij had geen idee van de showbizzwereld, maar toen hij in de Lotto Arena zag hoe zesduizend toeschouwers meezongen en ons toejuichten, is hij in tranen uitgebarsten. Nu is hij erg trots”, klinkt het bij Maksim.

Maksim heeft er geen spijt van dat hij destijds niet voor een voetbalcarrière koos. Toch bleek het een streep door de rekening te zijn dat je ook als zanger op je voeding moet letten. “Toen ik begon te zingen, dacht ik: Yes, nu de rock star lifestyle. Viel dat even tegen”, klinkt het lachend in Humo.

Bio van Maksim Stojanac

Meer Over:

Maksim Stojanac