.
Maksim Stojanac in Lisa - aflevering 56
dinsdag 5 juli 2022

Maksim Stojanac: “Ik heb een kort lontje en kan erg kwaad worden”

Acteur uit ‘#LikeMe’ heeft het soms lastig met kritiek

Het gaat Maksim Stojanac, bekend als Vince uit ‘#LikeMe’ voor de wind. Hij heeft een solocarrière, acteert en staat nu ook als presentator in ‘The Voice Kids’ op de planken. Succes heeft echter ook een keerzijde: de kritiek die je als artiest te verwerken krijgt.

“Vroeger was ik sneller op mijn tenen getrapt dan nu”, vertelt de jonge artiest in Humo. “Ik was heel prikkelbaar, zeker tegenover mijn broer. Hij is drie jaar ouder en was in alles een tikkeltje beter”, verduidelijkt Maksim.

Toch leerde Maksim ook veel van z’n oudere broer. “Hij zei altijd: Luister nooit naar wat anderen over jou zeggen. Dat is nu een automatisme bij mij geworden”, aldus Maksim.

Dat helpt hem ook bij het verwerken van persoonlijke kritiek. Zo las hij onlangs een recensie over Camille (zijn collega bij ‘#LikeMe’), dat haar benen te wit waren. “Wie zoiets schrijft, is een zwakkeling en je mag hem niet gunnen dat hij je raakt”, vertelt Maksim hierover.

Naar eigen kan de jonge acteur nu wel zelf goed met persoonlijke kritiek om. “Dat is de Oostblokker in mij: ik kan alles makkelijk relativeren”, besluit hij in Humo.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Maksim Stojanac

Meer Over:

Maksim Stojanac