.
News Image

Maggie De Block VTM-omroepster

Speciale actie Rode Neuzen dag.
Q-ochtenddj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hebben maandag een wel heel speciale actie gelanceerd: ze dagen Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block uit om voor één dag omroepster te worden bij VTM. Deze opdracht heeft alles te maken met Rode Neuzen Dag. De minister zal dit immers enkel doen als er een bedrag van €1.500 ingezameld wordt voor de goeddoelactie. Dat bedrag werd in een mum van tijd gehaald. Onder andere Omega Pharma gaf een mooi bedrag om Maggie De Block te zien omroepen.

Minister Maggie De Block: Ik word eventjes presentatrice bij VTM, dat is echt wel iets compleet nieuw voor mij. Maar ik zie het zitten en wil het doen. Want het geld zal sowieso goed besteed worden, daar ben ik zeker van.

Maarten Vancoillie: “Na al die jaren is het zover: voor het goede doel zal er voor één dag opnieuw een omroepster zijn bij VTM. En niet zomaar de eerste de beste: we zijn enorm blij dat minister Maggie De Block dit wil doen en zich zo mee achter Rode Neuzen Dag wil scharen. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar het resultaat.”

Dinsdagochtend is het al zover: dan verwachten ze Maggie De Block bij VTM voor opnames. Maggie zal omroepster voor één dag worden. Het resultaat is vrijdag te zien op VTM. Dan krijgt de zender voor het eerst in zeven jaar tijd nog eens een omroepster.

De uitdaging kadert binnen de actie ‘De Rode Neuzen Rekening’: het Q-ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe wil hiermee de komende weken een aantal bekende Vlamingen uitnodigen om grappige opdrachten aan te gaan. De enige vereiste is het inzamelen van een bepaald bedrag voor Rode Neuzen Dag. Hiermee willen Maarten en Dorothee de Q-luisteraars inspireren om zelf iets geks te doen voor het goede doel.

Zin gekregen om mee te doen? Iedereen kan zich nog steeds via rodeneuzendag.be registeren met een gekke actie om geld in te zamelen of kan Rode Neuzen (ver)kopen. De Neuzen zijn sinds vandaag, maandag 5 oktober 2015, naast de Belfius-kantoren, overal te koop. Via de geolocator op de website kan iedereen ontdekken waar ze in de buurt te koop zijn.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Maggie De Block, Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe