.
Maartje Van Neygen
dinsdag 20 oktober 2020

Maartje Van Neygen in tranen: “ik moest Artie achterlaten in het ziekenhuis”

Het valt ons heel zwaar om hem daar achter te laten...


Maartje Van Neygen werd op 6 oktober voor het eerst mama toen ze beviel van zoontje Artie. Maar de bevalling kwam er na amper 33 weken zwangerschap en dat is veel te vroeg. Maartje getuigt in Dag Allemaal van deze ingrijpende gebeurtenis…

“De laatste week voor de bevalling was heftig,” onthult Maartje die met voortijdige voorweeën in het ziekenhuis werd opgenomen. “Ik wist dat ik in goede handen was, maar op dat moment was Artiest longrijping onvoldoende en ze wilden geen enkel risico nemen,” vertelt Maartje de zware dagen voor de bevalling.

“Ik heb vijf dagen weeën gehad en da’s heel uitputtend. Op een bepaald moment gingen mijn bloedwaarden pijlsnel naar beneden, en toen hebben ze beslist om een spoedkeizersnede uit te voeren,” getuigt Maartje Van Neygen in Dag Allemaal.

Uiteindelijk kwam het zowel met mama Maartje als zoontje Artie allemaal goed, maar Artie moest wel nog in het ziekenhuis blijven. “Het valt ons heel zwaar om hem daar achter te laten,” klinkt het emotioneel bij Maartje. “Elke keer dat ik zonder hem thuiskom, word ik geconfronteerd met al zijn spullen die klaarstaan,” vertelt Maartje in tranen. Al evolueert Artie prima en ziet het er naar uit dat hij binnen twee weken naar huis mag.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Maartje Van Neygen

Meer Over:

Maartje Van Neygen