.
Maartje Van Neygen
woensdag 14 oktober 2020

Maartje Van Neygen haalt loftrompet boven voor zorgpersoneel

Dit zal het zorgpersoneel graag lezen. 


Ruim een week geleden kwam Artie, het eerste kindje van Maartje Van Neygen op de wereld, zeven weken te vroeger. Maar dat kan de pret niet drukken, Maartje is trots op haar zoontje en op alle mensen die haar bij de bevalling en daarna bijgestaan heeft in het ziekenhuis.

Op Instagram is de zangeres dan ook vol lof over de zorg die zij en zoontje Artie gekregen hebben. “Zolang er helden zijn, is er hoop. Ik zong het enkele jaren terug al. Maar vandaag is het nog accurater dan ooit. Het verplegend personeel, de dokters, assistenten,... van AZ Sint-Blasius en UZ Gent: we zijn jullie eeuwig dankbaar voor de goede zorgen en de warmte en liefde waarmee jullie voor ons gezorgd hebben/zorgdragen”, schrijft Maartje Va Neygen op Instagram.

Haar zoontje Artie kwam zeven weken te vroeg op de wereld en heeft dus extra zorgen nodig. Maar ook de mama had die extra zorgen nodig. Vaak zorgt voor vroeggeboorte voor heel wat ellende bij de ouders. Een mama wil haar pasgeboren kindje namelijk liefst meteen mee naar huis nemen, maar dat is bij Maartje Van Neygen en Artie niet het geval. “Ik heb eindeloos veel respect voor jullie werk, jullie lange dagen en variërende roosters. Toch slagen jullie er in zorg te bieden met de warmste glimlach en het liefste schouderklopje. Onze Artie stelt het goed en gaat elke dag vooruit. Ook mijn herstel begint te vlotten. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt lieve helden, bedankt voor de hoop”, besluit Maartje op Instagram. Woorden waar iedereen die in de zorg actief is zonder twijfel van zal genieten.

Download onze app voor iOS of Android