.
Maarten Vangramberen
vrijdag 14 juni 2024

Maarten Vangramberen: “Nee zij helpt me daar niet bij mee” 

Hij vindt dat normaal 

Maarten Vangramberen trekt erop uit. De Sporza-journalist heeft enkele drukke maanden voor de boeg met de start van De Ronde Van Frankrijk en de Olympische Spelen in Parijs.

Zo’n twee maanden lang zal Maarten in Frankrijk verblijven en leeft hij vooral op hotel. En dan zeult hij niet alleen veel propere kleren mee, maar ook de vuile was.

“Het overgrote deel belandt in linnen zakken, maar wanneer we twee nachten op dezelfde plek blijven, laat ik ook iets ter plaatse wassen. Eigenlijk ben ik erop voorzien om voor die drie weken steeds propere kledij bij me te hebben en elke dag minstens iets anders te kunnen aantrekken. Het gebeurt ook wel dat ik een linnen zak met vuile was meegeef met een collega die tussendoor naar België trekt”, zegt Maarten in Story.

2 maanden naar Frankrijk, dat wil ook zeggen dat hij zijn vrouw Annick twee maand lang moet missen. Zij helpt hem ook niet bij het inpakken van de koffers.

“Dat vind ik niet meer dan normaal. Ik vind dat inpakken ook echt mijn taak. Veel van mijn kleren zitten tijdens de Tour ook in een kleerkast die in de productiewagen meereist. Als ik bezweet en bestoft, of net doornat geregend, van de motor stap, moet ik toch iets anders aantrekken om een beetje deftig voor de dag te komen voor een live-interventie in het Journaal of een presentatie in Vive le Vélo. Het is een ingewikkelde puzzel en ik heb eigenlijk best wel veel kledij bij me.”

Bio van Maarten Vangramberen