.
Maarten Cox
donderdag 13 juli 2017

Maarten Cox speelt hoofdrol in musical

Het verhaal speelt zich af tijdens WO I.


Maarten Cox speelt in september en oktober naast Maria Plessers de hoofdrol in de musical Meisjes van plezier. Het verhaal speelt zich af tijdens WO I in Limburg en wordt georganiseerd door Musicland Productions vzw. De imposante cast bestaat uit 55 acteurs, dansers en zangers. Hubert Schoenmaekers is de regisseur.



Het stuk speelt zich af in het vredige Limburg in 1914. In een plaatselijk bordeel 'Chez Minou' ontvangen Madame Minou en haar meisjes van plezier dagelijks tientallen soldaten op rust. Maar wanneer Duitsland de oorlog verklaart aan België omdat ze hen geen vrije doorgang geven naar Frankrijk, verandert het leven in Limburg drastisch voor iedereen. Ook voor Minou en haar meisjes, die aanvankelijk profiteren van de oorlog, staan er veel veranderingen op til. Men volgt meneer pastoor, de Duitse soldaten en de plaatselijke bevolking gedurende hun 4 jaren in bezet gebied. Het wordt beslist een spannende voorstelling die veel historische elementen bevat in een fictief verhaal dat zowel een lach als een traan bevat.



De première van de musical Meisjes van plezier is op 15 september in Leopoldsburg. Deze voorstelling is reeds uitverkocht, maar er zijn nog andere dagen en plaatsen waarvoor er nog tickets te koop zijn. In Leopoldsburg vinden er maar liefst vier voorstellingen plaats. Ook in de Culturele Centra van Maaseik, Bilzen, Hasselt en Sint-Truiden zijn er nog tickets beschikbaar. Alle info vind je terug op musicalmeisjesvanplezier.be.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Maarten Cox

Meer Over:

Maarten Cox