.
Maarten Cox
zondag 2 mei 2021

Maarten Cox lijdt aan huidziekte: “jaren proberen te verstoppen”

'Het brengt wat schaamte met zich mee.'

Maarten Cox praat in TV Familie openhartig over de huidziekte waaraan hij lijdt. De 36-jarige zanger en presentator lijdt aan ‘halo naevus’, en daardoor heeft hij soms witte plekjes op zijn lichaam en in zijn baard en haren.

“Een halo naevus is een moedervlek met een witte rand errond”, verduidelijkt Maarten in TV Familie. “Halo naevus betekent dan ook ‘verlichte moedervlek’. De moedervlek was er eerst, de witte ring komt later. Daarin zijn de pigmentcellen verdwenen.”

Maarten Cox ontdekte zes jaar geleden dat hij aan de aandoening lijdt nadat hij onder de zonnebank had gelegen. Pijnlijk of gevaarlijk zijn de vlekken niet, maar het valt natuurlijk wel op.

“Het brengt wat schaamte met zich mee. Ik heb het jaren proberen te verstoppen, door mijn haar te kleuren bijvoorbeeld. Want zodra je anders bent, gaan mensen je anders benaderen”, geeft Maarten eerlijk toe.

“Ik probeer er geen drama van te maken. Het is wat het is. Het enige waar ik me soms zorgen over maak is dat ik nog van ’t straat moet geraken. Mijn toekomstige zal ermee moeten kunnen leven dat ze een dalmatiër in huis haalt”, aldus Maarten Cox in TV Familie.

Download onze app voor iOS of Android