.
Maarten Cox
woensdag 1 november 2023

Maarten Cox: “Ik moet alles onder controle houden”

Hij had het moeilijk

Zanger en presentator Maarten Cox heeft er een moeilijke periode opzitten. Hij herstelt volop van een burn-out en verkeerde zelfs op het randje van een depressie. Bovendien zag hij een tijdje geleden zijn relatie met MNM-dj Anke Goergen op de klippen lopen.

Gelukkig heeft Maarten genoeg professionele afleiding om zich op te richten. Hij is erg populair bij TV Plus en presenteert daar momenteel het programma ‘Vriend & Boekje’. In november en december is hij dan weer te zien in ‘Winter Wonderland’ in Blankenberge.

“Ik heb er enorm veel zin in. Al moet ik opletten dat ik het allemaal wat onder controle hou. Ik ben nog altijd aan het herstellen van die burn-out. In 2019 voelde ik die al sluimeren. Ik stond toen in een musical, ik zou de zomershow in Het Witte Paard doen, ik had mijn werk bij TV Plus... Het werd wat te veel. Maar ineens was corona daar en stopte het allemaal”, vertelt hij aan Primo.

Terwijl voor iedereen de coronaperiode niet echt op het goeie moment kwam, was dat voor Maarten misschien wel het ideale moment.

“In zekere zin wel, maar het was uitstel van executie. Na corona draaide alles ineens weer op volle toeren en kreeg ik in het najaar van 2021 toch de klop te verwerken.”

Bio van Maarten Cox en Anke Goergen