.
Anke Goergen en Maarten Cox
zondag 27 augustus 2023

Maarten Cox en Anke Goergen uit elkaar: "Hier stopt ons verhaal"

Wat is er gebeurd?

Na enkele jaren professioneel én privé een goede relatie gehad te hebben, is er een einde gekomen aan de romantische relatie tussen Anke Goergen en Maarten Cox. De vonk sprong over nadat Anke en Maarten aan een tv-programma werkten. Van het één kwam en het ander en de twee leken héél gelukkig samen. Maar Maarten heeft het al enkele jaren niet makkelijk. Hij had een burn-out die uiteindelijk een depressie werd. Anke bleef al die tijd haar vriend steunen, maar zondag raakte bekend dat de twee een punt achter hun relatie zetten.

"Van burn-out richting depressie. Niks meer kunnen voelen, of toch heel weinig. Alles afgevlakt, heel neutraal. Niet zoals het zou “moeten”. Niet zoals ik vroeger was. Geen goede fundering voor een relatie. We hebben geprobeerd", schrijft Maarten op Instagram.

"Anke heeft zo ontzettend veel geduld gehad en daar ben ik haar ook heel erg dankbaar voor. Ze heeft me geleerd dat mijn probleem groter is dan ik zelf dacht, groter dan ik hoopte dat het zou zijn. Liefde is ook kunnen loslaten. Dit moet ik even alleen doen. Geen verantwoording. Wel wat context", gaat Maarten verder.

De zanger en presentator benadrukt dat Anke en hij wel blijven samenwerken en dat ze vrienden blijven. "Want liefde is er nog. Maar gewoon in een andere vorm", besluit Maarten.

Bio van Maarten Cox en Anke Goergen