.
Maarten Cop in Familie - aflevering 6914
zondag 30 oktober 2022

Maarten Cop: "Ik wil Familie niet laten schieten"

Goed nieuws voor de fans.

Voor de jongsten onder ons was Maarten Cop geen onbekend gezicht. Hij speelde al mee in ‘Hoodie’ op Ketnet. Tot hij een rol kreeg aangeboden in de populaire soap ‘Familie’. Daar neemt hij sinds enige tijd de rol van Jelle Van den Bossche op zich.

Maar ook in ‘Het Jachtseizoen’ dook Maarten op naast collega’s Laura Tesoro en Jamie-Lee Six. En dat vond hij zelf een positieve ervaring. “Het heeft me ook doen inzien dat het leuk is om eens als mezelf op tv te komen in plaats van een personage te vertolken”, bekent hij.

Door te kunnen proeven van andere opties naast het acteren, rijken de tv-ambities van Maarten weer een pak verder dan vroeger.

“Presenteren, deelnemen in een nieuw programma, ik sta er allemaal voor open. Zolang het te combineren valt met ‘Familie’ tenminste, want dat wil ik toch niet laten schieten. Ik amuseer me er te pletter.”

Voor Maarten in ‘Familie’ begon te acteren had hij nog nooit naar de reeks gekeken. Al zijn tijd ging op naar sport. “Ik was intensief bezig met parkour, een weinig bekende, acrobatische sport waarin je al lopend en springend een parcours aflegt. Tijdens mijn auditie zei ik dat ook en ik was even bang dat ik daarin een beetje te eerlijk was geweest en de rol zou mislopen. Maar de research die ik toch heb gedaan, heeft dan weer in mijn voordeel gespeeld.”