.
Maarten Cop
donderdag 1 december 2022

Maarten Cop: “Ik hou daar geen rekening mee”

Hij gebruikt zijn gezond verstand

Al iets meer dan een jaar mogen we in ‘Familie’ genieten van acteur Maarten Cop. Hij speelt Jelle Van den Bossche, de broer van Hanne Van den Bossche en de zoon van Bart Van den Bossche.

Momenteel is de verhaallijn rond hem iets kalmer, maar dat zal niet voor lang meer zijn. “Ik kan wel verklappen dat er uitdagende dingen zitten aan te komen voor Jelle, vooral op liefdesgebied. Nee, niet nog eens een drankprobleem. Het was trouwens een hele uitdaging om een zatte persoon te spelen, want zelf ben ik dat eigenlijk nooit”, zegt Maarten in Story.

Als bekend gezicht word je liever ook niet dronken, en al zeker niet in het openbaar. Al staat Cop daar eigenlijk niet bij stil.

“Ik hou amper rekening met mijn bekendheid. Ik gebruik gewoon mijn gezond verstand. Al blijft het wel nog steeds schrikken als mensen me aanspreken op straat. En dan vooral de appreciatie die ik voel. Ik kan dat nog altijd niet vatten.”

Maarten stond met zijn collega’s op het podium van de Lotto Arena tijdens het ’30 jaar Familie Feest’ en dat was toch behoorlijk kicken. “Je komt op het podium en mensen beginnen spontaan voor je te applaudisseren. Heel vreemd, maar supercool.”