.
Maarten Bosmans in Familie
zaterdag 26 maart 2022

Maarten Bosmans: “Dat heeft me rechtgehouden tijdens corona”

'Schatjes van patatjes'

De coronapandemie was een harde opdoffer voor iedereen. In de cultuur werd alles stilgelegd en wie vooral zingen of acteren in het theater als voornaamste beroepsactiviteit had, was eraan voor de moeite. Acteur Maarten Bosmans zag veel van zijn werk in het water vallen, behalve zijn reclamespotjes. Ken je de reclamespot van ‘Lutosa’? Dan heb je Maarten zeker al een keertje gehoord.

“Schatjes van patatjes, hé. Ik kan geen café binnenkomen zonder dat iemand ernaar verwijst. ‘En, frieten vanavond?’ Gelukkig word ik daar goed voor betaald. Mijn reclamewerk heeft me recht gehouden tijdens corona. Vroeger zorgden die spotjes voor de extraatjes: eens goed gaan eten, een reisje,… Maar plots werden ze mijn redding”, zegt Maarten in Dag Allemaal.

Maarten mocht dan wel recht hebben op stempelgeld gedurende de pandemie, met maar 1400 euro is het moeilijk rondkomen. “Gelukkig was Zuzana net weer aan het werk, na vijf jaar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Maar het was vooral psychisch heel zwaar. Ik ga niet zeggen dat ik me minderwaardig voelde, maar dat mijn vrouw mijn gezin moest onderhouden, daar had ik het moeilijk mee.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans