.
News Image

Maandag in 1000 Zonnen

1000 Zonnen op bezoek bij het Kom Op Tegen Kanker vakantiekamp.
Deze week loopt 1000 zonnen mee op het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker, waar tientallen kinderen enkele dagen lang deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Van verkleedpartijen tot dansjes: dankzij de fantastische begeleiding van verplegers en vrijwilligers beleven zij hier de de leukste week van het jaar.

Eén van de mooiste en meest ontroerende verhalen die 1000 zonnen deze zomer brengt, is het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker. Een halve kliniek reist mee, de verplegers van Gasthuisberg ontpoppen zich tot volleerde monitoren (verkleedpartijtjes en dansjes inbegrepen), en tientallen kinderen beleven dankzij deze fantastische mensen de leukste week van het jaar. 1000 zonnen is er de hele week bij.

In de rubriek Schoon volk portretteert 1000 zonnen mensen met een unieke passie. En de 24-jarige Niels Olaerts uit Genk is helemaal gek van… insecten. In zijn huis leven zo’n 2.000 soorten. Voor exotische insecten zoals de Egyptische kameelspin, bootst hij zelfs het lokale klimaat na.

Onze reclamejongens Michaël en Stef draaien deze week een spotje over de wereldberoemde middeleeuwse abdijruïne van Villers. Ze vinden er oeroude symbolen, kruisen, en mysterieuze graffiti: alles wat ze nodig hebben voor hun eigen versie van de Da Vinci Code. Reken dus maar op een even bloedstollende als hilarische reclamespot.

1000 zonnen: van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus om 19.40 op Eén.