.
Gert Verhulst
dinsdag 5 oktober 2021

Maakt Gert Verhulst binnenkort een programma voor Canvas?

Gert is benieuwd naar het verleden van zijn grootvader

Gert Verhulst onthult in De Morgen dat hij probeert zijn familieverleden te reconstrueren. Vooral welke rol zijn grootvader speelde in de collaboratie houdt Gert bezig…

“Wij weten nog altijd niet heel precies hoe het zat met mijn grootvader. Wij weten dat hij Café Malpertus uitbaatte tijdens de oorlog, het zwartste café van Vlaanderen, waar het Vlaams Nationaal Verbond en DeVlag hun clubhuis hadden. Mijn grootvader was niet de grote spil, maar hij zal zeker verkeerde gedachten hebben gehad – al was het maar passief”, onthult de Studio 100-baas in De Morgen.

Gert Verhulst geeft toe dat hij het verleden van zijn grootvader probeert uit te spitten: “Wij zijn daarmee bezig. Ik krijg spontaan dossiers toegestuurd. Maar we hebben de geschiedenis nog niet kunnen reconstrueren. In ieder geval speelt mijn grootvader dus geen sleutelrol in de dossiers die we tot nog toe gezien hebben.”

De interviewer van De Morgen polst waarom daar geen Canvas-programma over komt. Maar daar heeft Gert Verhulst een duidelijk antwoord over klaar: “Omdat Canvas dat niet vraagt.” Al speelt er voor Gert ook nog een andere reden…

“Goh, wie is daarin geïnteresseerd? En als ik dat al gedaan zou hebben, zou ik daar met mijn moeder meer over gepraat moeten hebben. Zij was aan het einde van haar leven alleen nog daarmee bezig. Dat zij niet precies wist wat er gebeurd was, nam haar helemaal in beslag. Daarom werd het onderwerp thuis ook weggevaagd”, geeft Gert Verhulst toe in De Morgen.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Gert Verhulst

Meer Over:

Gert Verhulst