.
News Image

Maak van kinderen digitale burgers

Is de digitale wereld echt zo gevaarlijk voor kinderen?


Is de digitale wereld echt zo gevaarlijk voor kinderen? Welke vaardigheden hebben ze nodig? Hoe steunen we hen bij hun digitale opvoeding?



‘Wie aan de slag wil om van onze kinderen sterkere digitale burgers te maken, vindt in Katja Schipperheijn een ervaren gids. Van het stimuleren van creativiteit en kritische zin tot omgaan met vals nieuws.’

- Alexander De Croo



Jonge kinderen en tieners leven meer en meer online. Ze groeien op met games, apps en filmpjes, en komen daardoor in een voor volwassenen minder bekende, virtuele leefwereld terecht.



Digitale burgertjes helpt ouders, opvoeders en leerkrachten om die wereld beter te begrijpen. Hoe kunnen kinderen en jongeren vandaag op een inspirerende manier van technologie gebruikmaken? En welke vaardigheden hebben zowel volwassenen als kinderen nodig om mee te draaien in de digitale samenleving?



Dit boek schetst een beeld van alle voordelen die moderne technologie biedt voor de opvoeding. Boordevol concrete tips en aan de hand van een helder stappenplan zet het in op de kracht van zelfsturend online en offline leren.



Katja Schipperheijn is ondernemer en moeder van jonge tieners. Ze ontwikkelde de methode Sociaal Online en het leerplatform sCool. Verder is ze een veelgevraagd spreker over wat kinderen beweegt in de onlinewereld en hoe het onderwijs hierop kan inspelen.