.
Maaike Cafmeyer
woensdag 3 januari 2024

Maaike Cafmeyer: “De focus is duidelijk verlegd”

Het zijn nu andere tijden

Maaike Cafmeyer is altijd al een beetje schuchter geweest. En ook haar broer en zus zijn altijd wel wat verlegen geweest. Niet omdat ze overbeschermd werden in hun jeugd, maar het zit gewoon in hun karakter, denkt Maaike.

“Het vak waarin ik nu sta, is me niet helemaal vreemd. Mijn grootvader was theaterregisseur bij amateurgezelschappen en mijn vader heeft ook amateurtheater gedaan. Wij niet, omdat we dat als kind niet durfden. We zijn wel vaak gaan kijken en ik heb veel films gezien in mijn jeugd. Ik ben de enige van de kinderen die toch in het vak is gestapt. Dat hebben mijn ouders me aanvankelijk afgeraden. Veel te moeilijk en te gevaarlijk”, vertelt ze in Story.

De dochters van Maaike daarentegen zijn niet zoals hun mama. Zij zijn allesbehalve verlegen. Maar dat komt misschien door de tijd waarin ze nu opgroeien.

“Ik zit zelf niet op sociale media, maar jongeren praten veel meer met elkaar, ook via beeld op hun sociale media. Ze filmen zichzelf en delen die beelden met hun vrienden. Mensen uit mijn generatie hebben nooit geleerd om zichzelf te filmen. Ik vond dat vroeger ook een beetje raar en vervelend, foto's maken van mezelf. Die focus is duidelijk verlegd. Of mijn dochters in mijn voetsporen willen treden? We hebben afgelopen zomer al met het hele gezin samen op het podium gestaan, in het openluchtspektakel In de ban van Jeanne Panne in Nieuwpoort. Maar ik wil hen vooral niet pushen.”

Bio van Maaike Cafmeyer

Meer Over:

Maaike Cafmeyer