.
Lynn Van Royen
zaterdag 3 februari 2024

Lynn Van Royen: “Dat is nooit uitgesproken geweest”

Ze heeft er wel over nagedacht

In een van de eerste afleveringen van ‘De Expeditie: Groenland’ zien we hoe Lynn Van Royen het zwaar krijgt en dreigt flauw te vallen. Waarschijnlijk had Lynn een bloeddruk val en moest ze even rusten. Op dat moment ging er van alles door haar heen.

“Vang mij alsjeblieft op zodat ik mezelf geen pijn doe en geef mij iets om te eten en te drinken. Op dat ogenblik ben je aangewezen op de mensen rondom jou. Zij hebben me gelukkig goed opgevangen, verzorgd en me er weer doorgetrokken”, vertelt Lynn aan Story.

Tijdens de voorbereidingen werd wel eens gesproken over situaties waarbij het zou kunnen voorvallen dat als iets bepaalds zou voorvallen, je de expeditie misschien wel moest verlaten. Gelukkig is dat bij Lynn nooit het geval geweest.

“Dat is nooit uitgesproken geweest. Mochten ze mij op dat moment gevraagd hebben of ik eruit wilde stappen, dan had ik het misschien wel overwogen. Maar ik zou nooit uit mezelf naar huis zijn vertrokken. Na mijn flauwte deed ik gewoon voort. Op het gemak, stap voor stap. Weet je, ik ben behoorlijk vastberaden: ik ben aan dit avontuur begonnen, nu wil ik het ook afmaken. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Het programma heeft me wel duidelijk gemaakt dat ik mentaal nog sterker ben dan ik dacht.”

Bio van Lynn Van Royen