.
Lynn Van den Broeck
maandag 14 augustus 2023

Lynn Van den Broeck: “Dat was een ongelooflijke ervaring” 

Ze stond naast haar idolen 

De meeste acteurs en actrices dromen er al heel jong van om ooit beroemd te worden en van acteren hun beroep te kunnen maken. Ook Lynn Van den Broeck. Zij kreeg de microbe te pakken door haar oma.

“Zij filmde me altijd in de tuin. Ik was steevast allerlei personages aan het spelen, met verschillende stemmetjes en in verschillende decors. En mijn oma moest dat filmen. Ze heeft zelf in amateurgezelschappen gespeeld en heeft me enorm beïnvloed. En toen ik met school een stuk van Toneelgroep Amsterdam zag, wist ik het helemaal. Dat had een enorme impact op me”, zegt Lynn in Primo.

Lynn is altijd een grote fan geweest van ‘Lili en Marleen’ en dan vooral van Marilou Mermans en Carry Goossens. Met die laatste stond ze vorig jaar in de komedie ‘Oost West, Thuis Best’.

“Dat was een ongelooflijke ervaring. Met Danni Heylen, Carry Goossens… en weet je wat me het meest trof. Dat ook zij, mensen met zoveel ervaring zenuwen hadden. Ik vond dat mooi om zien. Ijsberend achter het doek, het volk horen binnenkomen en goesting hebben om eraan te beginnen. Die nervositeit gaat er nooit uit. Dat is part of the magic.”

Bio van Lynn Van den Broeck

Meer Over:

Lynn Van den Broeck