.
Lulu Aertgeerts
zaterdag 3 december 2022

Lulu Aertgeerts: “Dat gaat ten koste van de kwaliteit”

Ze geeft geen kritiek op Studio 100

De cast van ‘Les Misérables’ is in heel musicalland een serieuze ontgoocheling. Het zou een Vlaamse versie van de populaire musical moeten worden, maar op de scène zullen slechts 3 Vlamingen te zien zijn: Jonas Van Geel, Nordin De Moor en Ianthe Tavernier.

De frustratie is groot, maar die is er volgens actrice Lulu Aertgeerts altijd al geweest. “Het is toch triest als ik afstuderende acteurs de raad moet geven: zorgt dat je eerst een rol in een soap of andere tv serie te pakken krijgt. Want pas als je naambekendheid hebt, krijg je kansen om een grote rol binnen te slepen”, zegt ze in Tv Familie.

De schuld ligt volgens Lulu alvast niet bij Studio 100. “Zij hebben een eigen strategie die voor hen werkt. Ze kiezen telkens uit een relatief klein kransje van bekende gezichten voor de hoofdrollen in hun musicals. Niet alleen omdat die BV’s publiek lokken, ook omdat er alleen dan journalisten naar de persconferenties komen.”

Lulu betreurt het een beetje dat je eerst een bekende naam moet worden voor je kans maakt op een rol in een musical.

“Dat gaat soms ten koste van de kwaliteit van musicals. Het is erg om te zien hoe de acteurs in het ensemble soms de hoofdrolspelers van het podium blazen. Of dat de understudy de rol in kwestie veel beter speelt en zingt.”

Download onze app voor Android of iOS