.
Luk Wyns
maandag 10 juli 2023

Luk Wyns: “Hou je vooral niet in Conner!” 

Daar haalt hij zijn inspiratie vandaan 

Wie de dag van vandaag een scenario schrijft of een televisiereeks wil maken, die moet al eens rekening houden met een woke-cultuur. En dat is niet altijd makkelijk. Ook Luk Wyns moest daar rekening mee houden bij het schrijven van het scenario van ‘Knokke Off’.

“Het viel wel mee. Ik weet wel wat ik kan doen en wat ik niet kan doen, qua woke-correctheid. Onlangs, toen ‘De familie Backeljau’ nog maar eens werd heruitgezonden zag ik dat ze één aflevering hadden gecanceld, ‘Alles voor kunst’. Wellicht omdat Çois het daarin even heeft over ‘een pronte negerin’”, vertelt Luk in Humo.

Conner Rousseau heeft altijd verteld dat hij de nieuwe naam van zijn partij uit ‘De familie Backeljau’ heeft gehaald. Dat heeft hij ook zelf persoonlijk aan Luk verteld.

“Hij heeft me dat verteld dat hij dat uit ‘Luchtbal Vooruit!’ heeft gehaald. Ik ben vereerd, echt waar. Ook al omdat hij in een tv-interview heeft laten vallen dat de Backeljaus voor hem als kind zijn hoop in bange dagen waren: wanneer hij zich slecht voelde, zongen hij en zijn moeder samen het nummer: ‘Wij zijn de beste’. Goed zo, Conner, dacht ik toen ik dat zag, hou je vooral niet in.”

Bio van Luk Wyns

Meer Over:

Luk Wyns