.
Luk Wyns
donderdag 29 juni 2023

Luk Wyns: “Die martelgang is me bespaard gebleven”

Dat was geen job voor hem

Wie ‘Knokke Off’ heeft gezien, heeft het ook opgemerkt dat er heel wat Nederlandse acteurs meespelen in de reeks. Voor scenarist Luk Wyns was dat prima, maar zo denken niet alle kijkers erover.

“Wat ik leuk vind: normaal nemen in Vlaams-Nederlandse coproducties de Nederlandse acteurs de arrogantste en luidste personages voor hun rekening, en spelen de Vlamingen de grijze muizen. Maar hier is het net omgekeerd: je supportert als kijk voor de Nederlanders, omdat zij de underdogs zijn. Ik vind dat goed, om het cliché wat uit de weg te gaan”, vertelt Wyns over de reeks in Humo.

Luk was verantwoordelijk voor het scenario, gelukkig moest hij geen onderhandelingen voeren om ‘Knokke Off’ gefinancierd te krijgen.

“Die martelgang is me godzijdank bespaard gebleven. Anthony heeft die taak voor zijn rekening genomen – blijkbaar doet hij dat graag en hij doet het nog goed ook. Zelf ben ik te emotioneel en te impulsief om met een beate glimlach te zitten luisteren naar iets waar ik het niet eens mee ben.”

Bio van Luk Wyns

Meer Over:

Luk Wyns