.
Luk Alloo
zaterdag 11 maart 2023

Luk Alloo: “500000 Vlaamse kijkers hebben ontslag ingediend” 

Televisielandschap is compleet veranderd 

Als programmamaker weet hij als geen ander wat het kijkgedrag van de Vlaming inhoud en blijkbaar is dit sinds corona volledig veranderd.

“Er kijkt dagelijks een half miljoen mensen minder naar tv dan drie jaar geleden. Dat is gewoon zo. Die mensen hebben hun rug gekeerd naar de programmatie van de traditionele zenders en kijken sindsdien vooral naar streamingdiensten als Netflix, Disney+, Apple TV en Amazon”, zo vertelt Luk.

“Of naar YouTube. Of ze lezen een boek. Omdat er te veel programma’s worden gemaakt die voorspelbaar zijn of niet vernieuwend genoeg”, onthult Luk Alloo in Primo.

Hij vindt het dan ook heel belangrijk continu de vinger aan de pols te houden om te weten wat er leeft bij de mensen. Zeker ook bij jongeren. “Ik wil weten waarnaar ze kijken en waarnaar niet. En waarom ze niet naar nieuwe programma’s kijken”, bekent hij.

Volgens hem worden er gewoonweg niet genoeg goeie programma’s gemaakt. “Er worden te veel herhalingen en te vaak doorslagjes van oude programma’s op de kijker losgelaten. We moeten daar eerlijk in zijn”, benadrukt Luk Alloo in Primo.

Bio van Luk Alloo

Meer Over:

Luk Alloo