.
Ludo Hellinx
donderdag 2 december 2021

Ludo Hellinx over ontslag bij Familie: ‘Heb er geen begrip voor’

Hij zag het niet aankomen

Alweer twee geliefde personages die 'Familie' moeten verlaten. Het ziet er duidelijk naar uit dat de makers van 'Familie' een nieuwe richting uitgaan met het programma en kiezen voor verjonging. Jammer genoeg gaat dat ten koste van de vastere waarden in de soap. Ook Hilde Van haesendonck en Ludo Hellinx verdwijnen uit de reeks. Een beslissing waar Ludo het erg moeilijk mee heeft.

Dag Allemaal sprak met Ludo over zijn vertrek. “Hoe ik me voel? Slecht, natuurlijk. Ik had dit totaal niet zien aankomen, en ik heb er ook geen begrip voor. De uitleg die ik heb gekregen… Sorry, maar dat is er een van ‘kust-m’n-voeten. De scenaristen zeggen dat ze het zelf spijtig vinden, maar dat hen van hogerhand is opgelegd dat er een aantal personages moeten verdwijnen. Tja, ik zal dat maar geloven zeker?”

Ludo dacht nog lang niet aan stoppen, maar dat hij dat nu noodgedwongen wel moet doen, stemt hem niet vrolijk. “Natuurlijk besef je dat er voor elk personage in een soap een einde komt. Maar toch niet op deze manier? Ik voel me bij het huisvuil weggezet, en dat na 42 jaar carrière.”