.
Lucas Van den Eynde
donderdag 23 mei 2024

Lucas Van den Eynde: “Ze was een begrip in Antwerpen”

Hij kende haar al van vroeger

Niet alleen Herbert Flack heeft mooie herinneringen aan zijn vrouw Fabienne die altijd mee was tijdens de opnames van Aspe, ook zijn collega Lucas Van den Eynde herinnert zich Fabienne nog altijd zeer goed.

“Ik kende Fabienne al, ze was een begrip in Antwerpen, in de Stadsschouwburg waar ze ooit de ticketing deed. Ze viel ook direct op door haar elegantie, haar warmte, haar sociale bewogenheid. En later leerde ik Herbert kennen. Ik had hem al veel gezien in de KNS, maar onze wegen hadden elkaar nog niet echt gekruist, behalve op een auditie voor 'Hector', de Urbanusfilm. Voor de rol van Guido Versavel hadden ze al een heleboel mensen getest, voor ik een telefoontje kreeg om auditie te doen. De mayonaise pakt, zei Herbert nadien”, lacht Lucas in Dag Allemaal.

Herbert heeft altijd graag samengespeeld met Lucas en de twee werden ook meer dan collega’s. Ze zijn goede vrienden geworden.

“Die authenticiteit tussen ons, dat was heel mooi. Dat is natuurlijk ook te danken aan het schrijftalent van Pierre (de in mei 2021 overleden auteur Pieter Aspe, nvdr), maar wij hebben er personages van vlees en bloed van gemaakt.”

Bio van Lucas Van den Eynde en Herbert Flack