.
Luca Diez in K2 Zoekt K3
vrijdag 6 mei 2022

Luca Diez (K2 zoekt K3): “de betekenis gaat wat verloren”

Hij blijft fan

De geruchten duiken steeds vaker op dat het Nederlandse vorstenpaar steeds meer en meer aan populariteit verliest. Ondanks dat koningsdag in april uitgebreid werd gevierd, zijn vele Nederlanders niet te spreken over het gedrag van het koningshuis afgelopen twee jaar.

‘K2 zoekt K3’ kandidaat Luc Diez heeft geen idee hoe het met hun populariteit is gesteld. “Koningsdag is een groter feest dan Nieuwjaar. Maar ik weet niet of dit de verdienste is van het vorstenhuis dan wel omdat het een vrije dag is waarop iedereen de bloemetjes buitenzet”, lacht Luca in Tv Familie.

Luca vermoedt dat de ware betekenis van Koningsdag wat verloren is gegaan. “Het eren van het staatshoofd is op Koningsdag wat bijkomstig geworden. Jongeren zijn de link met de monarchie wat verloren. Ikzelf, blijf net als veel oudere mensen, een volbloed fan.”

Toch kan Luca ook begrijpen dat ze aan populariteit verliezen. Al denkt hij dat de dochters van Maxima en Willem-Alexander wel weer eens voor verandering kunnen zorgen.

“Ik verwacht dat kroonprinses Amalia voor een frisse wind zal zorgen en de Nederlandse monarchie op een eigentijdse manier de 22ste eeuw zal binnenloodsen.”

Bio van Luca Diez

Meer Over:

Luca Diez