.
News Image

Luc Verschueren en Jacques Vermeire samen op tournee

Luc Verschueren terug aangever bij Jacques Vermeire.


De droom van heel wat fans van Jacques Vermeire is werkelijkheid geworden: de komiek gaat opnieuw op tournee mét Luc Verschueren. Ruim 20 jaar nadat zij elk hun eigen weg gingen en na een tour met Dirk Bauters en later ook met Ruben Van Gucht, komt er een reünie van het legendarische duo.

Het nieuws werd zaterdag bevestigd door Thomas Lowette, de manager van Jacques Vermeire.

“En hier is hij dan...

Hello boys! Ik ben in mijn nopjes!

Waarom ben je in je nopjes, Kevin?

Kendegij Luc Verschueren nog?

De man met het rode vestje!

Zo ne schone vent, oohhhmmmm.

Maar da's lang geleden toch, Kevin?

Ma-nee-je, die is helemaal terug.

Ge meent het, Kevin?!”

Van Berlaar tot Heist-op-den-Berg, van oktober tot december beleeft 'Van 7 tot 77', de zevende zaalshow van Jacques Vermeire, haar grande finale met de comeback van het oer-duo Vermeire-Verschueren. Na twee zaalshows van 1.150 voorstellingen, 550.000 bezoekers en méér dan 200.000 video's en dvd's staan Jacques en Luc voor het eerst in een kwarteeuw opnieuw samen op de planken.

Recent kwam het tot een breuk tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire. Die zat met een probleem en moest plots op zoek naar een nieuwe aangever. Meteen gaf Luc Verschueren aan – weliswaar met enkele voorwaarden – dat Jacques hem gerust mocht bellen. En dat is blijkbaar ook gebeurd. In de nood kent men zijn vrienden, is het enige wat Jacques Vermeire in een korte reactie kwijt wil. Hoe en wat er besproken is, dat blijft voorlopig binnenskamers, feit is dat het duo weer terug is en daar zullen heel wat mensen blij om zijn. Authenticiteit en plezier, dààr gaat het mij om, aldus Luc Verschueren.

In 'Van 7 tot 77' kruipt de goeroe van de Vlaamse lach opnieuw in de huid - of doorgaans dus: het vestje - van hilarische typetjes: Fonske Verzele en een porno-acteur, een Waalse polyglot en een broeder uit het Vaticaan, DJ de Rudy en twijfelaar Pol, een stadionomroeper en een Hollywood-producer, en natuurlijk ook Mon Peeters, Jeanke De Visser en Kevin Vermeulen. Meer vintage dan Vermeire & Verschueren wordt het niet. Alle data, tickets en info: www.jacquesvermeire.be .

Bio van Luc Verschueren en Jacques Vermeire