.
luc steeno
donderdag 21 maart 2024

Luc Steeno: “Zo zijn we aan de praat geraakt”

En is hij nu zijn mentor

Zo’n tien jaar geleden ontmoette Luc Steeno het veelbelovend accordeontalent Thomas Julian. Ze ontmoetten elkaar op het Schlagerfestival en daar merkte Luc al snel dat Thomas hield van de moderne schlagermuziek.

“Ik schudde hem de hand, maar moest dan direct weer weg. Twee jaar geleden deelde ik een affiche met hem en de organisatie vroeg of het oké was dat hij me als zanger-accordeonist zou begeleiden tijdens 'Hij Speelde Accordeon'. Zo raakten we aan de praat”, blikt Luc terug in Primo.

Thomas vertelde Luc onder meer dat hij mikte op de Duitse markt omdat die schlagermuziek moderner is dan in Vlaanderen. Waarop Steeno hem meteen aanraadde om ook in eigen land te proberen.

“Zo raadde ik hem aan 'Engelbewaarder' te coveren. Maar dat was net op hetzelfde moment dat de Nederlandse zanger Marco Schuitmaker beslist had om dat liedje van Mieke uit 1981 nieuw leven in te blazen. Ik had toen een studio geregeld. Zo kon Thomas het nog uitbrengen voor Marco in België promo kwam maken. Hij heeft nu een leuk nummer dat iedereen kent.”

Bio van Luc Steeno

Meer Over:

Luc Steeno