.
Luc Steeno
vrijdag 20 januari 2023

Luc Steeno: “Ik heb er de moed niet voor”

Hij zou het beter wel doen

Niels Destadsbader had het gehoopt, maar nooit gedacht dat de stripact die hij en enkele andere bekende mannen hebben opgevoerd in het Casino Kursaal van Oostende zo’n impact ging hebben op de mannelijke bevolking.

Veel mannen zijn zich meer dan ooit bewust van de gevaren van prostaat- en teelbalkanker, dat er massaal naar de dokter werd getrokken om zich te laten controleren. Ook zanger Luc Steeno is zich bewuster dan ooit.

“Ik heb vooral geleerd van het programma dat je niet bang moet zijn wanneer je met kanker te maken krijgt. Zeker wanneer ze de ziekte in een vroeg stadium ontdekken, kunnen dokters veel voor je betekenen. Een vriend van mij heeft prostaatkanker gehad en na enkele bestralingen was het ergst achter de rug”, klinkt het in Tv Familie.

Sinds enkele jaren krijgt Luc een brief in de bus met daarin de vraag om mee te werken aan een bevolkingsonderzoek voor het opsporen van dikkedarmkanker. En hoewel hij het een mooi initiatief vindt, heeft hij er nog niet aan meegewerkt.

“Ik heb de moed er nog niet voor gevonden om mij ermee bezig te houden. Gek eigenlijk, want door eenvoudigweg een staaltje van je stoelgang op te sturen naar een labo kan darmkanker voorkomen worden of in een vroegtijdig stadium worden behandeld.”