.
Luc Steeno
zaterdag 16 december 2023

Luc Steeno: “Ik ben veel emotioneler dan vroeger”

Hij moet sneller huilen

Wanneer je al eens een jaartje ouder wordt, blik je al eens terug op je voorbije leven. Je denkt eens terug aan de mooie en minder mooie momenten in je leven en je denkt eens terug aan wat je in al die jaren hebt geleerd.

“In het begin van mijn carrière werd ik geleefd. Ik reed van het ene optreden naar het andere en had geen tijd om te genieten of gelukkig te zijn. Zelfs wanneer ik een gouden plaat ontving, verdween die bij wijze van spreken in mijn koffer omdat ik al te laat was voor mijn volgende optreden. Ik geniet nu meer van de kleine dingen. Zoals het feit dat mijn album ook op vinyl te koop is of de qualitytime die ik doorbreng met mijn familie”, zegt Luc Steeno in Primo.

De zanger wordt volgend jaar 60 en heeft dus al een mooi leven achter de rug. Maar hij is doorheen de jaren ook wel wat veranderd. Zo is hij emotioneler dan vroeger.

“Soms moet ik huilen bij een romantische film of beelden van 'Het Journaal'. Ook kan ik inderdaad humeurig zijn. Het komt weleens voor dat ik met het verkeerde been uit bed stap en dan chagrijnig ben tegenover mijn zus of moeder. Maar hoe snel het ook komt, zo snel verdwijnt het weer. Daarnaast ben ik heel huiselijk en zorgzaam. Ik maak me altijd zorgen om de mensen die me na aan het hart liggen. Toen ik dertien jaar was, zei mijn godsdienstleraar al dat ik iemand was die leefde voor anderen. Het heeft overigens maar een haartje gescheeld of ik was zelf pastoor geworden.”

Bio van Luc Steeno

Meer Over:

Luc Steeno