.
luc steeno
maandag 15 januari 2024

Luc Steeno: “Hij is begonnen als imitator van mij”

Hij ging met de titel lopen

Will Tura, hij is het grote voorbeeld van veel Vlaamse artiesten. Luc Steeno werd zelfs de opvolger van Will Tura genoemd. Toch was het zanger Christoff die dat naar zich toe heeft getrokken met zijn ‘Christoff zingt Tura’-concerten.

“Christoff is ooit begonnen als imitator van mij”, lacht Luc in Dag Allemaal. “Och, het is hem gegund. Christoffs carrière heeft ook een heel andere wending gekregen door 'Liefde Voor Muziek', daardoor heeft hij op een bepaald moment een boost en heel veel kansen gekregen. Plus, zijn schoonbroer is Kris Bloemen, CEO van House of Entertainment. Die oganiseren concerten, hé. Die hebben een mailinglist, een klantenbestand. Dat maakt het gemakkelijker, terwijl: voor mij is dat niet evident. Tien jaar geleden heb ik trouwens ook zulke concerten gedaan: het eerste deel waren hits van Will Tura, in het tweede deel zong ik mijn eigen hits. En nu is Christoff daarop gesprongen en is het ook een succes. Hij doet dat goed.”

Maar dat Luc een grote fan is van Will Tura, dat steekt hij niet weg. Zo heeft hij zelfs een cover van Wills ‘Heimwee naar huis’ op zijn nieuwe album geplaatst.

“Ik kan het nu eenmaal niet laten. Ik blijf de lopende reclameboy van Will Tura”, zegt Luc Steeno.