.
Luc Steeno
zondag 17 mei 2020

Luc Steeno: 'het is een ramp'

'Fans staan te popelen om weer te komen'.


Zowat iedereen is de coronamaatregelen beu, werkelijk iedereen snakt naar het 'normale' leven zoals we dat voor midden maart gewoon waren. Voor Luc Steeno is dat niet anders, zijn agenda was de voorbije weken anders ingevuld dan pakweg twee maanden geleden.

Ik doe veel meer dingen thuis. Ik heb altijd graag gekookt, maar ik kook nu meer dan vroeger. De afgelopen maanden was ik zelf verplicht om het huis op te ruimen en af te stoffen enzo, vertelde de zanger zondagochtend op Radio 2. Ook het gras afrijden en andere toestanden kwam nu allemaal bij in het takenpakket van de zanger. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen weken en maanden toch wel een ander leven had.



Ook op muzikaal vlak is er één en ander veranderd. Geen tv-optredens, maar ook geen gewone optredens in openlucht, zalen of tenten en dat zal de komende weken of zelfs maanden nog invloed hebben op het dagelijks leven van de Vlaamse artiesten. Wij hebben al annuleringen tot in september denk ik. De grote evenementen, ik bedoel evenementen van 500 tot 800 mensen, die mensen hebben schrik. Ofwel krijgen ze geen toestemming van de burgemeester, want het is vaak de burgemeester die moet beslissen of iets in veilige omstandigheden kan doorgaan of niet. Die mensen hebben echt wel schrik en ik begrijp dat ook. Sponsors die wegblijven, het is een ramp.



Van zodra er weer optredens zijn, zal Luc Steeno weer garant staan voor ambiance. Ik heb in het verleden al opgetreden voor 100 man, soms zelf met veel meer sfeer dan een zaal van 800 man bijvoorbeeld. Ik denk dat de fans van het Vlaamse lied te staan popelen om naar een optreden te komen, weet Luc Steeno.

Bio van Luc Steeno

Meer Over:

Luc Steeno