.
Luc Appermont
vrijdag 22 oktober 2021

Luc Appermont en Raymond van het Groenewoud straks op 15de Schlagerfestival

Dat gaat een feest worden!

Door de bekende omstandigheden hebben we er anderhalf jaar op moeten wachten, maar dit en volgend weekend wordt er in de Hasseltse Trixxo Arena weer volop geschlagerd, tijdens de 15de editie van Het Schlagerfestival. Met een Covid Safe Ticket kan je op 22, 23, 24, 29 en 30 oktober 2021 weer volop meezingen, meefeesten en genieten van de optredens van Willy Sommers, Wim Soutaer & Charles Van Domburg, De Romeo’s, Bart Kaëll, Yves Segers, Laura Lynn, Jan Smit en Christoff. Voor de meer dan 375 bussen en tienduizenden bezoekers, hebben de organisatoren wat leuke surprises in petto, waarmee ze de 15de verjaardag van ‘de moeder van alle schlagerfestivals’ nog eens extra in de verf zetten en vieren. In de plaza is er opnieuw randanimatie voorzien met enkele kermisattracties. Op het podium wordt het ook uitkijken naar Luc Appermont, die als gastheer-presentator dit jaar debuteert: “Ik vind het een hele eer dat ze mij hiervoor hebben gevraagd. Ik ken het festival, want ik ben er al een aantal keren te gast geweest als Bart op het podium stond. Wat mij bijzonder charmeert, is de unieke sfeer. De mensen komen om te genieten en samen met alle artiesten willen we hen opnieuw een unieke feestavond bezorgen”, zegt Luc enthousiast. Naast zijn eigen ervaring kan het Luc ook terugvallen op de expertise van Kürt Rogiers, die de voorbije edities vakkundig aan elkaar praatte. “Omdat we met ons festival éénmalig zijn doorgeschoven naar het najaar, kon Kürt zich toch nog vrijmaken voor deze jubileumeditie, waar we hem op een bijzondere, opvallende manier inzetten”, klinkt het bij de organisatie.

De komende uren wordt er op de locatie nog druk gerepeteerd door alle artiesten, samen met de liveband. Het podium staat dit jaar centraal, in het midden én het wordt ook uitkijken naar de doortochten van Raymond van het Groenewoud. Dit icoon van de Vlaamse muziek, goed voor 400 liedjes, een massa onderscheidingen, muziekprijzen, gouden en platina platen, debuteert dadelijk op zijn 71ste op Het Schlagerfestival-podium. De kans is bijzonder groot dat de massa straks luidkeels meezingt met zijn ‘Meisjes’ of voluit danst op zijn ‘Cha Cha Cha’.

Net als de voorbije jaren is de belangstelling voor Het Schlagerfestival weer bijzonder groot. Heel wat voorstellingen zitten vol, maar snelle beslissers kunnen nog tickets scoren voor vrijdag 29 oktober 2021. De avondvoorstellingen beginnen om 20u30. Op zondagmiddag start het feestje al om 15u00. Tickets en info, www.hetschlagerfestival.be .