.
Luc Appermont
woensdag 18 september 2019

Luc Appermont en Bart Kaëll bekvechten op tv

En over wat dan nog!


Vandaag de dag weet iedereen dat Luc Appermont en Bart Kaëll een koppel zijn, dat was ooit anders. Luc Appermont en Bart Kaëll vormen al 41 jaar een koppel. Jarenlang, 30 om precies te zijn, hielden ze hun relatie geheim, maar spreken nu opener dan ooit. In een voorstelling ‘Intiem’ geven Luc en Bart een inkijk in hun leven en onthullen ze de intieme geheimen over hun relatie. Zo’n 30 jaar hield het koppel hun relatie geheim, al wil Luc Appermont dat liever niet zo benoemd zien. “Geheim houden nu niet, onze familie en vrienden wisten dat”, vertelde Luc Appermont dinsdagavond in het programma ‘Vandaag’ op Eén. “De relatie voor de buitenwereld stilzwijgen, dat was mijn keuze. Voor een presentator vond ik dat onbelangrijk. We leven nu in een maatschappij met social media, dat mensen alles op straat gooien. Het zou nu niet meer lukken om zo’n relatie stil te houden”, gaat Luc verder.

“Wij zouden dat nu ook niet meer doen”, pikt Bart Kaëll in. “Moest onze relatie nu vandaag starten, we zouden dat meteen vertellen”, vult Bart aan. Luc Appermont is 11 jaar ouder dan zijn Bart, ook dat spreekt Luc tegen. “Het is 10 jaar”. “Neen, het is 11 jaar”, reageert Bart verwonderd. De twee houden hun been stijf, eigenlijk hebben zij beiden gelijk: Bart is precies 10 jaar, 10 maanden en 2 dagen later geboren dan Luc Appermont. Deze laatste viert volgende maand trouwens zijn 70ste verjaardag!



De coming-out van dit koppel was niet echt gepland, naar aanleiding van de release van een nieuwe cd van Bart Kaëll had hij een interview met een weekblad. Toen hij het interview binnen kreeg om na te lezen voor het gepubliceerd zou worden, las Bart met grote verbazing dat hij gezegd zou hebben dat hij op mannen valt. “Luc heeft gezegd dat ik dat moest laten staan en zo is de bal aan het rollen gegaan”. En sindsdien moeten Bart en Luc niet langer apart met de wagen naar een evenement.