.
Louis Talpe
dinsdag 8 november 2022

Louis Talpe: “Op de set lijken we wat op cowboys”

Het gaat er wild aan toe op de set van 'Onder Vuur'

Het zijn drukke periodes voor Louis Talpe. Hij speelt mee in 'Geheugenspel', de nieuwe film van Jan Verheyen en Lien Willaert en hij zat de laatste tijd veel in Nederland voor opnames. En nu schittert hij opnieuw als brandweerman in het tweede seizoen van 'Onder Vuur'.

Talpe voelt zich goed, zo blijkt uit een gesprek met Het Belang van Limburg. De fictiereeks over het brandweerkorps Post Oosteroever wordt naast op Eén, ook op Netflix uitgezonden.

Het verhaal van Onder Vuur is spannend. Er zijn voortdurend incidenten en levensgevaarlijke situaties. Talpe bekent dat hij de job van brandweerman waanzinnig vindt. “Die mensen worden geconfronteerd met extreme situaties en tegelijkertijd moeten ze altijd hun kalmte bewaren. Daar komt ongelooflijk veel psychologie bij kijken.”

Het inlevingsvermogen op de set moet daarom groot zijn. Een kalme set is dus zeldzaam. “Ik denk dat we soms wel wat op cowboys lijken,” lacht Talpe in Het Belang van Limburg.

Op de set worden ze gelukkig dagelijks geflankeerd door echte pompiers. Talpe vraagt hen voortdurend: “Klopt dat wel, wat ik hier zeg?” Kwestie van de job alle eer aan te doen.