.
Lotte Vanwezemael
donderdag 2 juni 2022

Lotte Vanwezemael: “Zij doen ermee wat ze willen”

“Dat is het mooie van het programma. Servaas en ik kunnen de koppels alleen maar tips geven"

Overgewicht blijft een groot maatschappelijk probleem. Daar willen seksuologe Lotte Vanwezemael en sportarts Servaas Bingé wat aan doen. Ze volgen in 'Da's dikke liefde' vier koppels die worstelen met enkele kilo's teveel. Lotte gaf in Billie, een weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen, een interview over hoe zij de opnames ervaren heeft.

Naast seksuologe is Lotte ook psychologe. Ze helpt de kandidaten om inzicht te krijgen in hun gewicht, zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen en zich kunnen toewerken naar een gezondere levensstijl.

Een van de kandidaten aan het programma is nu al een veelbesproken figuur: friturist Fré. Hij blijft trouw zweren aan zijn ongezonde levensstijl, ongeacht het advies van Lotte en Servaas.

Frieten zijn nu eenmaal lekkerder dan sla, dat erkent ook Lotte. “Dat is het mooie van het programma. Servaas en ik kunnen de koppels alleen maar tips geven, zij doen ermee wat ze willen.”

Ze licht wel al een tipje van de sluier over het verdere parcours van Fré. “Toch zal ook Fré de klik maken, hoor. Al was het maar omdat hij opkijkt naar zijn vrouw Sofie, die hem positief versterkt.”

Bio van Lotte Vanwezemael

Meer Over:

Lotte Vanwezemael