.
Lotte Vanwezemael
maandag 6 december 2021

Lotte Vanwezemael slachtoffer van bodyshaming: "Ik ben zo f*cking kwaad"

De sociale media weer op z'n mooist (niet dus!)

"Hier kots ik van. Moet mijn gewicht écht een discussiepunt zijn en blijven? Ik ben facking rond en gezond. Ik ben blij met mijn lijf. Aan alle bodyshamers: kiss my juicy a*s", schrijft Lotte Vanwezemael maandag op Instagram. En daar heeft zij een goede reden voor.

De reacties op haar deelname aan 'Dancing With The Stars' zijn helaas niet allemaal positief. "Sorry, maar ik verschoot toch ook als ik Lotte zag. Ziet er echt wel dik uit, amaai mogen wel een paar kilootjes af", schrijft een vrouw op Instagram.

"Is dat Lotte? Stevige madam geworden zeg", gaat iemand anders verder. "Ja, ze is te dik", bevestigt iemand die dat op televisie blijkbaar goed denkt te kunnen inschatten.

"Oké, dit soort reacties maken mij niet onzeker over mezelf. Ik hou van mijn mezelf hoe ik ben, ik heb mezelf leren accepteren, ook al heb ik een maatje meer of whatever. Wat ik zelfs niet heb, ik vind het zo raar dat mensen dat zeggen", reageert Lotte Vanwezemael op Instagram. "Ik ben kwaad, gewoon zo f*cking kwaad dat mensen zomaar het lef hebben om achter een computerschermpje zoiets vuil en degoutant te reageren, waarmee je iemands leven kapot kan maken", gaat Lotte verder.

"Er zijn mensen die onzeker zijn en zich niet goed in hun vel voelen. En dan gaat gij met een paar woorden vanachter uit toetsenbord of smartphone iemand nog dieper de grond inboren. Waarom doen we dat? Ik haat soms mensen echt!"

Lotte heeft gelukkig niet alleen oog voor het negatieve. "Er zijn mensen die wél heel lief zijn voor elkaar, blijf dat aub doen", besluit Lotte Vanwezemael.