.
Lotte Vanwezemael
vrijdag 17 juni 2022

Lotte Vanwezemael: “Ik stak inwendig mijn middelvinger op”

"In die wedstrijd heb ik mijn grenzen verlegd, zowel fysiek als mentaal”

Seksuologe en psychologe Lotte Vanwezemael laat zich niet uit haar lood slaan door criticasters. Nu ze meer bekendheid begint te genieten door de talloze programma's waaraan ze op het scherm meewerkt, krijgt ze soms ook kritiek op haar uiterlijk. Ze vertelt er meer over in Billie, een weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen.

Lotte kwam voor het eerst ter ore van het publiek toen ze nog radio maakte. Toen was ze nog relatief onbekend en veel mensen kenden haar enkel van haar stemgeluid, niet van haar uiterlijk.

Daar kwam verandering in toen ze plots werd gevraagd om mee te doen aan 'De Slimste Mens Ter Wereld', waar ze in 2019 aan deelnam.

“Ik kreeg ineens de opmerking dat ik een dubbele kin had. Daarnaast vonden sommige kijkers mijn wenkbrauwen raar. Die kritiek nestelt zich dan in je hoofd, ook al slaat dat nergens op”, zegt ze intussen.

Drie jaar later deed ze mee aan 'Dancing With The Stars'. Ook daar volgde al snel kritiek op haar uiterlijk, maar dat kon haar niet deren. “Daar stak ik inwendig mijn middelvinger op en dacht ik: maakt mij niets uit. In die wedstrijd heb ik mijn grenzen verlegd, zowel fysiek als mentaal”, besluit Lotte.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lotte Vanwezemael

Meer Over:

Lotte Vanwezemael