.
Lotte Vanwezemael
zaterdag 11 februari 2023

 Lotte Vanwezemael: “Er is slechts één zaak overeind gebleven” 

Ze krijgt vaak ongewenste foto’s 

Wanneer je bekend bent, en zeker als vrouw, gebeurt het wel al eens dat je ongevraagd een dickpic in je inbox vindt. Niet dat iemand daar om vraagt, maar veel mannen voelen zich geroepen om zo’n foto naar de vrouwelijke (of mannelijke) BV in kwestie te sturen.

Ook Lotte Vanwezemael vindt geregeld zo’n foto in haar inbox. Daar wilde ze aanvankelijk eerst geen aandacht aan besteden, maar daar dacht ze niet veel later toch anders over.

“Maar collega’s wezen mij erop dat het eigenlijk niet klopte mocht ik die willen negeren. Hoe hypocriet zou het zijn dat ik toelaat dat honderd mannen me foto’s van hun penis sturen, maar beroepshalve tegen zedendelinquenten zeg dat het mag”, zegt Lotte in Goesting.

Lotte zelf heeft ook klacht ingediend tegen haar digitale belagers, maar voorlopig is daar nog weinig resultaat van. Het onderzoek is nog steeds lopende.

“Ik heb per geval een brief gekregen, die uit verschillende Vlaamse provincies kwamen. Het bleef een hele tijd aanslepen, tot ik dan berichten kreeg dat de zaken geseponeerd waren wegens een gebrek aan bewijs. Uiteindelijk was er één zaak die overeind bleef: een geval in Limburg. Het ging om een minderjarige met wie bemiddeld zou worden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Lotte Vanwezemael

Meer Over:

Lotte Vanwezemael