.
Lotte Vanwezemael
maandag 20 juni 2022

Lotte Vanwezemael: “Dat is mijn grootste werkpunt”

De interviewer stelt dat zorgzame mensen zelfzorg wel eens durven verwaarlozen

Haar carrière loopt als een trein en ze is stilaan de bekendste seksuologe van Vlaanderen. Lotte Vanwezemael is te zien in en werkt mee aan talloze programma's op televisie. Haar laatste project is 'Da's dikke liefde', een programma rond vier koppels met overgewicht die iets willen doen aan hun ongezonde levensstijl.

In Billie, een weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen, vertelt Lotte over de opnames en hoe ze zelf terugkijkt op het programma.

Als kandidatenbegeleidster rustte er toch enige verantwoordelijkheid op haar schouders, maar zelf relativeert ze dat. “Sportarts Servaas Bingé en ik geven de kandidaten gewoon tips, die doen daarmee wat ze zelf willen”, vertelt ze.

Ze is naar eigen zeggen ook niet de gezondste persoon ter wereld. Pizza, chips en worstenbroodjes zijn haar guilty pleasures. Door haar drukke levensritme neemt ze vaak zelf niet de tijd om constant gezond te eten.

De interviewer stelt dat zorgzame mensen zelfzorg wel eens durven verwaarlozen, iets wat Lotte beaamt. “Dat is mijn grootste werkpunt. Veel mensen in de zorg verwaarlozen dat”, concludeert ze.

Bio van Lotte Vanwezemael

Meer Over:

Lotte Vanwezemael