.
Lotte Vanwezemael
zaterdag 2 juli 2022

Lotte Vanwezemael: “Dat had ik nooit eerder meegemaakt”

Ze had zelf nog nooit dergelijke opmerkingen gekregen over haar uiterlijk

Tot ze voor het eerst meewerkte aan programma's, was Lotte Vanwezemael een relatief onbekende seksuologe en psychologe. Nadat meerdere series en reeksen een beroep deden op haar expertise ter zake, groeide haar bekendheid. Ze vertelt in Billie, een weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen, over de nieuwste serie waaraan ze meewerkte.

In “Da's dikke liefde” volgt zij, samen met sportarts Servaas Bingé, vier koppels op die worstelen met hun gewicht. Het duo gaat op zoek naar de oorzaak van hun gewichtstoename en zoekt mee naar mogelijke oplossingen.

Toen Lotte net zelf wat bekendheid begon te genieten, mocht ze opdraven in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Voordien was ze enkel op de radio te horen. Toen de menigte een gezicht kon plakken op de stem, kreeg ze veel kritiek op haar uiterlijk.

“Toen ik in 2019 meedeed, bleek ik een dubbele kin te hebben volgens sommigen. Er was ook iemand die zei: 'haar wenkbrauwen zien er niet uit' ”, vertelt Lotte.

Ze had zelf nog nooit dergelijke opmerkingen gekregen over haar uiterlijk, dus dat kwam wel even binnen bij haar. “Het was toch schrikken. Automatisch denk je dan: wat is er mis met mijn wenkbrauwen? Dat nestelt zich dan in je hoofd, ook al weet je dat die kritiek nergens op slaat”, zegt ze openhartig.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lotte Vanwezemael

Meer Over:

Lotte Vanwezemael