.
Lotte De Clerck
donderdag 9 maart 2023

Lotte De Clerck en Francisco Schuster worden koppel in musical 'Hairspray'

Volgend jaar in de zalen

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’. 'Hairspray' is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend actuele thema's als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.
Om deze felgesmaakte mix van feelgood en maatschappijkritiek op de planken te brengen, heb je natuurlijk een getalenteerde en veelzijdige cast nodig. De eerste twee namen voor de hoofdcast die regisseur Stany Crets uit zijn hoge hoed tovert, passen alvast helemaal in dat profiel...

De 23-jarige actrice en zangeres Lotte De Clerck, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, zal in deze Vlaamse musicalversie van 'Hairspray' in de huid kruipen van Penny Pingleton. Penny is de beste vriendin van hoofdpersonage Tracy Turnblad en wordt, ondanks haar racistische en streng christelijke moeder, verliefd op de gekleurde jongen Seaweed. Lotte was 5 jaar geleden al te zien in de allereerste Deep Bridge-productie ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ en komt nu langs de grote poort weer binnen met deze hoofdrol in 'Hairspray'.

In de rol van Seaweed geen onbekende voor Lotte, want het is acteur, zanger, danser en #LikeMe-collega Francisco Schuster (21) die deze rol wist te bemachtigen. Seaweed is een zeer getalenteerde danser in de The Corny Collins Show, maar wordt alleen toegelaten op ‘Negro Day’. Hij belandt in de gevangenis en wordt verliefd op Penny. 'Hairspray' wordt alleszins een leuk, nieuw avontuur dat Lotte en Francisco samen aangaan en daar kijken ze beiden enorm naar uit.
Lotte De Clerck: "Ik heb de film al ontelbaar keren gezien, het maakt deel uit van mijn jeugd! Kleine Lotte stond al te shaken op de muziek van 'Hairspray'. Het is dan ook fantastisch en een hele eer om dat nu zelf op het podium te kunnen doen en te kunnen delen met zoveel mensen!"

Francisco Schuster: "Ik zag 'Hairspray Live' en ik dacht écht ‘op een dag wil ik ook Seaweed spelen’. Er zit zoveel ‘soul’ in de musical, en zoveel kleur. Ik word nu al gelukkig als ik denk aan al die soulnummers en het feit dat ik daar mijn zwarte stem in kan steken. Ik kan niet wachten!"

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 15 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.
Tickets & info: deepbridge.be

Bio van Francisco Schuster en Lotte De Clerck