.
Loredana
donderdag 24 november 2022

Loredana: “We gaan onze huid duur verkopen”

André Vermeulen gelooft in de kansen van de twee bekendste namen

Als het van Vlaanderen afhangt dan is de strijd om de geschikte kandidaat voor Eurosong 2023 al lang gestreden. Loredana of The Starlings lijken de grote kanshebbers te zijn, en dat hebben ze vooral te danken aan hun minder bekende medekandidaten.

Ook Songfestival-kenner André Vermeulen gelooft in de kansen van de twee bekendste namen uit het lijstje van deelnemers.

“Ze hebben allebei een voorgeschiedenis die met het Songfestival te maken heeft. Het is niet gezegd dat Tom en Kato het beste liedje hebben, maar Tom heeft een stapje voor. Hetzelfde geldt voor Loredana. Ze haalden onterecht niet eens de grote finale met ‘She’s After My Piano’ en veel mensen vinden wellicht dat ze nog iets tegoed heeft”, zegt hij in Dag Allemaal.

Maar voorlopig is het nog afwachten. De nummers zijn nog niet bekend en het is nog te zien met welke nummers de andere kandidaten op de proppen komen.

Loredana ziet het in ieder geval erg zitten. “Voor mij zou het een droom zijn die uitkomt. Alleen al zo’n preselectie is een mooi platform voor een artiest. Ik heb twee catchy, maar uiteenlopende songs waar ik me vocaal in kan bewijzen. Natuurlijk is de act ook belangrijk. Samen met Pat en ons team gaan we onze huid duur verkopen.”

Bio van Loredana, André Vermeulen, The Starlings, Tom Dice en KATO