.
Loredana Falone en Matteo Simoni
woensdag 7 september 2022

Loredana Falone lanceert nieuwe capsulecollectie met CKS

CKS x Loredana Falone

So nice, let’s do it twice! Vorig jaar combineerden designer Loredana Falone en het Belgische label CKS reeds hun modekennis en -expertise, en lanceerden een eco-verantwoordelijke pre-fall damescollectie. Na het succes van hun eerste samenwerking besloten de twee opnieuw de koppen bij elkaar te steken, wat resulteerde in een prachtige najaarscollectie met een subtiele retro ‘70s vibe. “Bijzonder aan de collectie zijn de vijf genderneutrale stuks, de delicate materialen en de interessante silhouetten”, aldus Falone.

Na de goede klik en vlotte, succesvolle eerste capsulecollectie voor FW21, sloegen Loredana Falone en het Belgische modemerk CKS dit jaar opnieuw de handen in elkaar. Het resultaat? Een on-trend najaarscollectie met zachte knits, organische vormen en een hint naar de ‘70s. “Samen met de in-house patronenontwerpster bij CKS boog ik me over de prints. Organische vormen en kleuren uit de natuur zoals algen, mossen en grassen zijn trendy in FW22/23 en waren onze inspiratiebron. Ikzelf ben verzot op de retrovibe uit de ‘70s. Die twee hebben we dan mooi gecombineerd”, verklaart Loredana. In tegenstelling tot de vorige collectie wordt in de huidige capsule afgestapt van soberheid en neutraliteit. Logisch, want persoonlijke smaak en stijl evolueren.

Tijdens het brainstormen en het ontwerpproces gingen CKS en Falone meteen voor hetzelfde doel: de collectie moest warm, trendy en toegankelijk zijn. Falone nam tijdens het hele proces mee wat voor haar belangrijk is tijdens het ontwerpen: mooie silhouetten, een delicate touch en stoffen van hoge kwaliteit.

Net als in de huidige maatschappij vervaagt ook in de capsulecollectie de grens tussen man- en vrouwelijkheid. Loredana: “Alle stuks zijn ontworpen met het gendervrije thema in het achterhoofd, maar toch ook met aandacht voor vrouwelijkheid, layering en interessante silhouetten. De vijf specifieke stuks zijn wel volledig genderneutraal en dus voor iedereen toegankelijk: de blazer, hemd, T-shirt, hoodie en de cardigan.”

Met de genderneutrale stuks brengt Falone ode aan haar geliefde Matteo Simoni en de toffe stuks die ze nu en dan uit zijn kleerkast steelt. “De vijf stuks zijn gebaseerd op mijn eigen stijlevolutie. Op een gegeven moment droeg ik meer en meer kledij van Matteo, zoals zijn blazer, en werd ik overladen met complimenten. Die boyish stijl gaat me goed af. Oversized betekent absoluut niet hetzelfde als vormloos. Je moet gewoon het juiste evenwicht vinden en je er goed in voelen”, glimlacht Loredana.

Hun Italiaanse roots verstopte Loredana mee in de collectie. Op de T-shirt en de hoodie straalt het ‘Che vuoi?’ handje, een typische Italiaanse handbeweging die vraagt wat er gaande is. Fun fact: het handgebaar werd ontworpen door artistiek designer Matteo’s oudere broer, Marco Simoni.

De nieuwe collectie ligt vanaf 23/09 in de CKS-winkels te pronken en is ook online beschikbaar via de webshop.

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni